Bilgin kullanıcısının son içeriği

  1. B

    Saç Tavasında Kuşbaşı Etinden Mantar Sote

    Saç Tavasında Kuşbaşı Etinden Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuşbaşı et 1 kilo mantar 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 adet kapya yeşil biber 2 adet kapya kırmızı biber 6 -7 adet domates Yarım çay bardağı sıvı yağ Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay...
  2. B

    Tavuklu Patlıcan Kapama

    Tavuklu Patlıcan Kapama Tanımı İçin Materyaller Kapaması için; 2 adet orta uzunluk uzun patlıcan 1 adet orta uzunluk kabak İç harcı için; 1/2 (yarım) çay kaşığı ayçiçek yağı 1 tavuk göğsü 1 orta uzunluk domates 2 orta uzunluk biber 1 orta uzunluk soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
  3. B

    Ispanak Graten

    Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler 1 kg ıspanak 1 küçük mısır konservesi 1 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber 300 gram kıyma Beşamel sos için; 1 çorba kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı...
  4. B

    Kıymalı Ali Nazik

    Kıymalı Ali Nazik Tanımı İçin Materyaller 5 adet patlıcan 500 gram kıyma 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon Göz sonucu tuz 2 yemek kaşığı mayonez 1 .5 su bardağı yoğurt 2 adet bazlama Kıymalı Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
  5. B

    Gaziantep Yuvalaması (Efsane Bir Lezzet)

    Gaziantep Yuvalaması (Efsane Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı (yağsız tercih ediyorum) 2,5 su bardağı haşlanmış nohut Tuz Köftesi için; 2 su bardağı öğütülmüş pirinç(pirinç unu değil dikkat) 1 orta uzunluk soğan 300 gram yağsız dana kıyma (çift çekim yaptırabiliriz) 2...
  6. B

    Kuru Biber Kavurması

    Kuru Biber Kavurması Tanımı İçin Gereçler 2 tutam kurutulmuş biber 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarımsak Kuru Biber Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yazdan kuruttuğumuz biberimizi yıkayıp tenceremize alıp üstüne...
  7. B

    Fırında Köfteli Yeşil Fasulye

    Fırında Köfteli Yeşil Fasulye Tanımı İçin Materyaller 500 gram yeşil fasulye 3 diş sarımsak 1 tane kuru soğan 1 tane yeşil biber 1 tane kırmızı kapya biber 2 tane orta uzunluk sulu domates 1 tane iri uzunluk patates Sosu için; 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı domates sosu 2 su bardağı...
  8. B

    Domatesli Patlıcan

    Domatesli Patlıcan Tanımı İçin Gereçler 3 adet patlıcan ( patlıcanlarım büyüktü 3 tane kullandım) 1 tane soğan Zeytin yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 tane domates konserve Tuz karabiber Domatesli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
  9. B

    Fasulye Turşu Kavurması

    Fasulye Turşu Kavurması Tanımı İçin Materyaller 4 soğan orta uzunluk 2 diş sarımsak 2 tabak fasulye turşusu Yarım çay bardagı zeytin yagı 1 tatlı kaşığı toz biber 1 çay kaşığı tuz Fasulye Turşu Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle fasulye turşumuzu bir kabin...
  10. B

    Havuçlu Ispanak

    Havuçlu Ispanak Tanımı İçin Materyaller 1/2 (yarım) kg ıspanak 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta uzunluk soğan 1 orta uzunluk havuç 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Havuçlu Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yemeklik doğranan soğan yağda kavrulur. ondan...
  11. B

    Bezelye Yemeğim

    Bezelye Yemeğim Tanımı İçin Gereçler 200 gram et (Ben yağsız tercih ediyorum sulu yemeklerim için) 1 adet orta uzunluk soğan 1 adet çarliston biber 1 adet kapya biber 1 adet havuç 1 diş sarımsak 1 adet kabuğu soyulmuş domates 1 su bardağı dondurulmuş bezelye (Kişi sayısına nazaran...
  12. B

    Zeytinyağlı Taze Bakla

    Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı İçin Materyaller Yarım kg taze bakla 1 yemek kaşığı zeytinyağı içine + 2 yemek kaşığı üzerine 4 tane pırasa 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 5 kol dereotu Zeytinyağlı Taze Bakla Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Evvel yıkanır, daha...
  13. B

    Diyarbakır Metodu Bumbar Dolması

    Diyarbakır Adabı Bumbar Dolması Tanımı İçin Gereçler 2 kilo bumbar ve kelle 1,5 su bardağı pirinç 1 su bardağı pilavlık bulgur (İri bulgur) 1 demet maydanoz Sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası Kimyon Kırmızı toz biber Pulbiber İsot Karabiber Kuru reyhan Beştürlü Tuz...
  14. B

    Nişastalı Çıtır Patates

    Nişastalı Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller 1 Adet kızartmalık patates 2 yemek kaşığı nişasta Tuz Kızartmak için; Sıvı yağ Nişastalı Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Patatesler kalın olacak biçimde dilimlenir ve 5 dk haşlanır. Haşlanan ve soğuyan...
  15. B

    Artan Pilavdan Kıymetlendirme

    Artan Pilavdan Kıymetlendirme Tanımı İçin Materyaller 1 gün evvelde kalan pirinç pilavı Kıyma 1 avuç kadar Soğan Karabiber Kırmızıbiber Tuz 1 su bardağı un 2 adet yumurta bir bardak galeta unu Kızartmak için; Sıvı yağ Artan Pilavdan Kıymetlendirme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Üst