Bilgin kullanıcısının son içeriği

  1. B

    Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Portakal Sulu)

    Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Portakal Sulu) Tanımı İçin Malzemeler 2 tane orta uzunluk kereviz 1 büyük soğan 1 büyük uzunluk havuç 2 büyük patates 2 tane portakal Yarım limon Zeytinyağı 3 bardak su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı azaltabilir yahut çoğaltabilirsiniz)...
  2. B

    Pırasa Kavurması

    Pırasa Kavurması Tanımı İçin Malzemeler 1 bağ pırasa 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Tuz Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pırasalar yıkanarak küçük küçük doğranır. Sıvıyağ koyduğumuz tenceremize alınır. Ocağın ateşi en kısık hale getirilir ve pırasa yağ her yere...
  3. B

    Sulu Köfte ️

    Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı pulbiber Tuz Sıcak su Köftesi için; 300 gram kıyma 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur 2 diş rendelenmiş sarımsak...
  4. B

    Galeta Unlu Patates Köfte

    Galeta Unlu Patates Köfte Tanımı İçin Malzemeler 5 yahut 6 tane patates 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Maydanoz 4 yemek kaşığı un 1 tane yumurta Üzeri için ; Galeta unu Galeta Unlu Patates Köfte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
  5. B

    Etli Dolma

    Etli Dolma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg dolmalık biber 500 gram kıyma 1 kase doğranmış maydanoz 1 adet doğranmış soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Kekik Karabiber Sosu için; 1 litre su 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Etli Dolma Tanımı...
  6. B

    Fırında Kabak

    Fırında Kabak Tanımı İçin Malzemeler 4-5 adet kabak 3 adet soğan Sosu için; 5 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı tozbiber Yarım çay kaşığı kuru nane 1 ,5 çay kaşığı tuz Üzeri için; Sarımsaklı yoğurt 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı...
  7. B

    Fırında Kıymalı Patates

    Fırında Kıymalı Patates Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg patates Dilediğiniz kadar kıyma 1 soğan 1 baş Sarımsak 2 domates 2 biber 1 kaşık salça Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Pul biber Kekik Fırında Kıymalı Patates Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Arkadaşlar tüm...
  8. B

    Ökçe

    Ökçe Tanımı İçin Malzemeler 1 demet maydanoz 1 demet yeşil soğan 3 diş sarımsak 3 yumurta 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Kızartmak için; 1 su bardağı yağ Ökçe Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm...
  9. B

    Kabak Mücver

    Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler 3 adet kabak 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 5- 6 kol dereotu Pulbiber Karabiber Kimyon Tuz Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabakları güzelce soyup rendeliyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. İçerisine un yumurta ve baharatları...
  10. B

    Karnabahar Kızartması

    Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler 1 adet karnabahar 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı süt Tuz Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karnabaharı ayıklayıp modüllere ayırıyoruz. Tenceremize alıp üzerine su ve tuz ekleyip haşlıyoruz...
  11. B

    Kıymalı Bezelye Yemeği

    Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 adet soğan 1 adet havuç 2 su bardağı bezelye (donmuş bezelye kullandım) 1 adet patates 200 gram kıyma 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı acı biber salçası 4 yemek kaşığı sıvı yağ 5 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Kıymalı...
  12. B

    Batman Yolu Tırşik (Türlü)

    Batman Yolu Tırşik (Türlü) Tanımı İçin Malzemeler 200 gram kırmızı et ( ben dana kullandım tercihe bağlı) 2 adet patlıcan 9-10 tane sivri biber 7-8 tane domates 5-6 diş sarımsak Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber Batman Yordamı...
  13. B

    Patlıcan Kızartması

    Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo patlıcan Haşlamak için Su Tuz Kızartmak için Mısır unu Sıvı yağ Üzeri için Sarımsaklı yahut sade yoğurt Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patlıcanları alacalı soyup boylamasına dörde bölün...
  14. B

    Patatesli Bulgur Köftesi

    Patatesli Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı kısırlık bulgur 3 adet haşlanmış patates 1,5 su bardağı sıcak su (Bulguru ıslatmak için) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Pulbiber Karabiber Tuz Yarım su bardağı un (En son koyulacak)...
  15. B

    Yoğurtlu Karnabahar Kavurması

    Yoğurtlu Karnabahar Kavurması Tanımı İçin Malzemeler 1 küçük uzunluk karnabahar 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı pul biber Üzeri için; 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak Tuz Salça sosu için; 1 yemek kaşığı domates...
Üst