13 Aralık'ta grev, Salvini kesintiyi dayatıyor ama sendikalar hayır diyor: işte kim duruyor

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini, VUK sektöründe 13 Aralık Cuma günü genel grev süresinin 4 saate düşürülmesine ilişkin düzenlemeyi imzaladı. “Bu Cuma günü yapılması planlanan ulaşım grevinin 4 saate indirilmesine yönelik yönetmeliği imzaladım – sitesindeki bir gönderide okuduk, özellikle de Noel öncesi gibi kritik bir dönemde. Sağduyuya ihtiyacımız var.”

Kim greve gider


Usb tarafından 12 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den 13 Aralık Cuma günü saat 20.59'a kadar ilan edilen grev, tren, metro, otobüs, tramvay, taksi ve deniz taşımacılığını etkileyecek. Ancak 15 Aralık'ta gösteri yapacak havacılık sektörü bu kapsamın dışında. İşten kaçınma okul çalışanlarını ve sağlık sektörünü de etkileyecek.

Usb'nin ilan ettiği grev, Salvini'nin tedbirine tepki


USB, sözünü tutuyor ve Salvini'nin imzaladığı, TPL sektöründeki grevin 4 saate indirilmesi yönündeki hükme, yerel toplu taşıma, demiryolları ve deniz taşımacılığında da 24 saatlik seferberliği onaylayarak yanıt veriyor. Ulaştırmadan sorumlu USB ulusal yöneticisi Francesco Staccioli, Adnkronos'a “Duyurulanları onaylıyoruz, greve dokunmuyoruz” dedi. Staccioli şöyle açıklıyor: “Grev, Avrupa'daki en katı yasalara dayanarak düzenli olarak çağrıldı; tüm kısıtlamalara saygı gösterdik. İkinci olarak, grevi, hava taşımacılığından seyrekleşmeye kadar garanti komisyonunun bulgularına uyarladık ve bunu gerçekleştirdik. Garantör bu nedenle grevin düzenli olduğuna karar verdi. Son olarak Salvini'nin Noel ve Santa Lucia'ya ilişkin gerekçeleri burada yer almıyor çünkü Noel zaten 18 Eylül'den itibaren geçerli olacak muafiyetle korunuyor. 7 Ocak'ta durum geçen yıl TAR'a göre haklı olduğumuz duruma benzer”. Bugün sabah 9'da USB tarafından yayınlanacak bir mektupta yer alan nedenler. “İşçilerin nasıl tepki vereceğini göreceğiz, açıkçası 500 ile 1000 avro arasında değişen para cezaları içeren bir yönetmeliğin taciz ettiği bir grevden bahsediyorum. Tabii, eğer yönetmelik adaletsiz bulunmazsa. Sebebin artacağına inanıyoruz. Bu siyasi bir çatışmadır, bir bakan uğruna insanların öldüğü ve bu şekilde ehlileştirilemeyecek olan isteğe bağlı grev hakkının yorumunu genişletemez” diye bitiriyor.
 
Üst