4 Sebzeli Damak Çatlatan Fırında Zerzevat Yemeği (İddia Ediyorum) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 200 gram kadar brokoli
 - 200 gram kadar karnabahar
 - 2 adet havuç
 - 2 adet patates
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı zerzevat bulyon
 - 1 tatlı kaşığı köri
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 yemek kaşığı patates baharatı (var ise)
 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 3 yemek kaşığı un
 - 2,5 su bardağı süt
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle brokoli ve karnabaharı yıkayıp ufak modüllere bölelim.
 - Bir tencerede su kaynatıp zerzevatları içine atalım.
 - Göz sonucu sıvı yağ ve tuz ekleyip 10-15 dk kadar haşlayalım.
 - Akabinde haşlama suyunu süzüp, suyundan 1 çay bardağı kadar ayıralım.
 - Havuç ve patatesi çapraz, halka, yarım ay yahut istediğiniz üzere doğrayın.
 - Fırın kabına alıp üzerine haşladığımız zerzevatları ve ayırdığımız suyu ekleyip tüm baharatları ve sıvı yağıda ekleyip yeterlice kaşık sayesinde karıştıralım.
 - Fansız alt üst ayarda 220° de 15 dk kadar pişirelim.
 - Beşamel sos için tereyağı eritip üzerine unu ekleyelim. Kokusu çıkınca soğuk sütü yavaşça çırpa çırpa ekleyelim ki topaklanma olmasın.
 - Akabinde 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiberle lezzetlendirip kıvam alınca ocaktan alalım.
 - Fırındaki sebzelerimizin üzerine gezdirelim.
 - Fırını fanlı/turbo ayara getirip 25 dk kadar daha sonra (üzeri kızarınca) yemeğimiz hazırdır.
İster et yemekleriyle ister tek başına enfes bir lezzet kesinlikle deneyin pişman olmayacaksınız. Yorumlarınızı bekliyorum.
Afiyet olsun.