Antep Yöntemi Yoğurtlu Patates

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Antep Yordamı Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kuşbaşı
  • 1 kilo patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 750 gram süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Nane
Antep Metodu Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuşbaşı eti 1. 5 lite suda haşlayın.
  2. Patatesi orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
  3. yavaşça zeytinyağın da patatesleri çevirin.
  4. Haşlanmış etin sırf suyunu patateslerin üzerine dökün ve bu suda patatesleri pişirin.
  5. Pişen patateslere haşlanış nohutu ve etleri ekleyin.
  6. Farklı bir kapta süzme yoğurdu mikser ile çırpın.
  7. İçine yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
  8. Pişmiş olan yemeğin suyundan yoğurda ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  9. Yoğurdun kesilmemesi için bu etap değerli. Isınan yoğurdu yemeğe ekleyin ve daima olarak karıştırın.
  10. 1 -2 taşım kaynadıktan daha sonra tuzunu ekleyin.
  11. Yemeği üzerine nane-zeytinyağ yakarak servis edin.
  12. Yemeğin yoğurdunu koymadan asla tuzunu eklemeyin.
  13. Yoğurt kaynamadan tuz eklerseniz yemeğiniz kesilir.
  14. Yemeğiniz piştikten daha sonra altını kapattığınız ocakta bırakmayın soğuk bir göze alın ve asla sıcakken kapağını kapatmayın. Afiyet olsun
Antep Yordamı Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst