Antep Yuvalaması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 kase süzme yoğurt
 - 750 gram kuşbaşı yada kıyma
 - 1 yumurta
 - 1 su bardağı nohut
 - 5 su bardağı su
 - 1 çay kaşığı tuz
 - Karabiber
 
- 2 su bardağı pirinç unu
 - 250 gram kıyma (Çiğköftelik)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 
- Sıvı yağ
 - Kuru nane
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı ya da kıymayı tencereye alıp kavuralım.
 - Etin üzerine öncesinden pişmiş nohutu ekleyelim.
 - Tuz ve bir bardak su ekleyip kısık ateşte kaynatalım.
 - Pirinç unu eti tuzu karabiberi yoğurma kabına alıp elimize yağ alıp hamuru yoğurmaya başlayalım.
 - Hamur pürüzsüz ve yumuşak hale gelene kadar yoğrulalım.
 - Elimizi yağlayarak köfteden nohut küçüklüğünde yuvarlayalım.
 - Yuvarladığınız köfteyi kaynayan et ve nohutun üzerine ekleyim.
 - Süzme yoğurtun üzerine bir tane yumurtayı ekleyin kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
 - Kaynayan yoğurdu köftenin üzerine ekleyip bir taşım da yoğurtla kaynatın.
 - Sıvı yağı kızdırıp üzerine kuru naneyi ekleyip yuvalamanın üzerine dökelim.