Armutlu Atom Kurabiye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Armutlu Atom Kurabiye Tanımı İçin gereçler


  • 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (Aldığı kadar)
İç harcı için

  • 3 adet armut
  • 5 adet kuru incir (Ilık suda bekletilmiş)
  • 5 adet kuru kayısı (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1 avuç kuru üzüm (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1 tutam tarçın
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2-3 damla limon suyu
Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı pekmez
Armutlu Atom Kurabiye Nasıl Yapılır?


  • Kuru kayısı, incir ve üzümü yıkayın ve minik küpler halinde doğrayın. Armutların kabuğunu soyun ve epey küçük küpler halinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirin.
  • Bir tavada doğradığınız armutları, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kenara alıp soğutun. sonrasındasında üzerine doğradığınız kuru meyveleri ve portakal kabuğunu ek edip karıştırın.
  • Derin bir yoğurma kabında tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, karbonat ve kabartma tozunu tel çırpıcıyla güzelce çırpın.
  • sonrasındasında ununu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük modüller alarak, avucunuzun ortasında açın ve içine hazırladığınız meyveli harçtan koyun.
  • Kenarlarını kapatarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamur ve iç harç bitene kadar tıpkı süreci yenidenlayın.
  • Üzerlerine yumurta akı sürüp ince kıyılmış ceviz serpin. Evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerlerine birer tatlı kaşığı pekmez döküp servis edin.
 
Üst