“Aylarca onu kurtarmanın hayalini kurdum”

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
“Aylar boyunca rüyamda Giulia'nın öldürüldüğü Fossò'ya geldiğimi, onu arabaya bindirip kurtardığımı hayal ettim”. Giulia'nın babası Gino Cecchettin bunu Roma'daki Luiss Guido Carli Üniversitesi'nde, kendisinin de organizatörü olduğu #nessunascusa farkındalık kampanyasının Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle sunumu sırasında söyledi. “Cezalardan, mevzuattan bahsettik ama bu tür bir eylem yapıldığında kısa devre oluyor. Durdurmamız gereken, yukarı yönde var olan bir süreç. Seçim yapma ihtimalinin her zaman olduğunu açıkça belirtin” dedi. eklendi.

Bir yıl önce Giulia'yı öldüren eski erkek arkadaşı Filippo Turetta'ya odaklanarak, “Filippo'nun davranışlarında bir artış vardı: şefkatli bir erkek arkadaştan, sapkınlığa ve katile dönüştü” dedi. “Giulia son güne kadar bilmiyordu – diye devam etti – Ben de ona arkadaşlık ilişkisini bitirmesi için baskı yapıyordum ve o da bana 'Filippo kimseye zarar vermez' dedi. Anlatmak istediğim şu ki hayat öyle değil hayırla bitir”. “Beni en çok üzen şey, eşim kollarımda ölürken Giulia'nın onu seven kimseyi görememesiydi” dedi.