Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 adet orta uzunluk karnabahar
 - 1 adet ayva
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 adet kapya biber
 - 1 adet havuç
 - 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - 2,5 su bardağı su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım.
 - Derin bir kapta limonlu suda bekletelim .(Ayvaların kararmaması için.)
 - Karnabaharı küçük küçük ayıralım suya koyalım.
 - Soğanı soyup yemeklik doğrayalım .
 - Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.Küçük doğrayalım.
 - Havucu soyalım ,iri küp doğrayalım.
 - Tencereye yağı soğanı koyalım, 1-2 dk kavuralım.
 - daha sonra havucu, biberleri ekleyelim karıştıralım .
 - Ayvaları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım süzelim .
 - Tencereye koyalım karıştıralım.
 - Karnabaharı yıkayıp süzüp ek edelim karıştıralım.
 - Tuz ,baharatı serpelim karıştıralım .
 - Kısık ateşte 5 dk pişirelim.
 - Oda sıcaklığındaki suyu tencereye dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
 - Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar denetim ederek pişirelim afiyet olsun.