Az Yağlı Karışık Kızartma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Az Yağlı Karışık Kızartma Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet patates
  • 3 adet kaliforniya biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Az Yağlı Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri sorduktan daha sonra ince yuvarlak biçimde dilimliyoruz.
  2. Üzerine öteki zerzevatları küçük biçimde doğruyoruz.
  3. Tüm zerzevatları bir ortaya gelip tuz sarımsak tozu ve zeytinyağ ile harmanlıyoruz.
  4. Patatesleri tepsinin altına diziyor ve öbür zerzevatları de ek ediyoruz.
  5. Evvelce ısıtılmış 190° fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Üzerine yoğurt sarımsak döküyoruz.
  7. Sos için bir yemek kaşığı zeytin yağ bir tatlı kaşığı kekik ve domatesi rendesini yahut konservesini kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz ve üzerine döküyoruz. Afiyet olsun!.
Az Yağlı Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst