Bakla Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bakla Yemeği Tanımı İçin Gereçler

Baklayı bekletmek için

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini geçecek kadar Su
Yemek için

  • 1 kg bakla
  • Yarım limon
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım çay bardağı yağ
Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir leğene su,un,limon ve tuzu koyalım.
  2. çabucak sonrasında yeşil fasulye kırar üzere kırıp suyun ortasında yemeğin materyallerini hazırlayana kadar bekliyoruz. Bunu baklalarımız kararmasın diye yapıyoruz.
  3. Tencereye yağı koyuyoruz.
  4. Akabinde doğradığımız soğanları koyuyoruz ve kavuruyoruz.
  5. Salçayı da ekledikten daha sonra baklaları süzüp içine alıyor ve 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  6. Kalan yarım limonumuzu da kabuklarıyla küp küp doğrayıp içine koyuyoruz.
  7. Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup 15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. daha sonra ince kıydığımız dereotunu içine atıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  9. Tabağa alıp sarımsaklı yoğurdu dökebiliriz. Afiyet olsun.
Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst