Bal Kabağı Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bal Kabağı Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kilo bal kabağı
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 iri ceviz kadar tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker karabiber, pul biber, tuz
Bal Kabağı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakların kabukları soyulur yıkanır bir parmak genişliğinde halka halka kesilir onlarda kısa çubuk halinde kesilir.
  2. Soğanlar incecik doğranır suya konur acılığı çıksın diye pirinçlerde ılık suya koyulur.
  3. çabucak sonrasında fırın tepsisine kabak, daha sonra sudan sıkılarak alınan soğan, güzelce yıkanıp süzülen pirinç kat kat döşenir.
  4. En üste baharatlar tuz, şeker, modül parça tereyağı, sıvı yağ eklenir bir bardak ılık su ek edilir.
  5. Üzeri yağlı kağıt ve folyo ile kapatılır 250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  6. Ortada çatalla bakılır fazla yumuşatılmaz diriliği kaybolmasın ondan sonrasında üzeri açılır 5- 10 dakika da fırında bu biçimde bırakılır.
Not: Yemek piştiğinde tepside su kalmayacak üzere oluyor. Afiyet olsun. ):.

Bal Kabağı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst