Bamya Yemeği (Sarımsaklı Bol Limonlu) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 500 gram taze bamya
 - 1 orta uzunluk kuru soğan
 - 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 7 adet sarımsak
 - 1 adet limon
 - 1 çay kaşığı tuz doruklu tuz
 - 5 su bardağı kaynar su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı koyup ocağa alalım.
 - Üzerine ince doğradığımız soğanı ek edip orta ateşte kavuralım.
 - Soğan kavrulduktan daha sonra üzerine salçayı ek edip yine kavurmaya devam edelim.
 - Salça biraz kavrulunca bamyayı ek edip üzerine tuzunu ve sarımsakları koyup karıştıralım.
 - Yemeğe 5 su bardağı kaynar su koyup üzerine 1 adet limonun suyunu döküp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 - Yemek pişdikten daha sonra biraz dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.