Barbunya Pilaki

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg barbunya (ayıklanmamış ölçü)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 küçük havuç
  • 1 sivri biber
  • 1 orta uzunluk domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Barbunyalarımızı ayıklayıp 10 dk kadar haşlayıp süzelim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve biberimizi zeytinyağı ile hafifçeçe kavuruyoruz.
  3. İçine küçük küçük doğradığımız sarımsağımızı ve havuçları atıp kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Bir-iki dakika daha sonra patateslerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. ondan sonrasında salçamızı, domatesimizi ve tuzumuzu ekleyip kapağımızı kapatıp kısık ateşte 2-3 dakika soteliyoruz.
  6. Barbunyalarımızı ekleyip biraz da bir arada soteliyoruz.
  7. daha sonra tenceremize 1 su bardağı sıcak su ekleyip yemeğimizi kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  8. Yemeğimiz pişip altını kapatınca üzerine biraz zeytinyağı gezdirip dinlendiriyoruz.
  9. Ilık ya da soğuk tüketiyoruz.Afiyet olsun….
Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst