Beşamel Soslu Ispanak Graten Görüntülü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Ispanak Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un.
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
En son üstü için

  • 120 gram kaşar rendesi
Beşamel Soslu Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel ıspanaklarımızı uygunca yıkayıp temizliyoruz ve uygunca kesip kavurmaya hazır hale getiriyoruz.
  2. Pişene kadar tenceremizde kavuruyoruz yani pişiriyoruz.
  3. Bir yanda ise beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  4. Beşamel sos için evvel tereyağımızı tavaya alıyoruz üzerine azar azar unumuzu ekliyoruz en son ise sütümüzü ekliyoruz uygunca çırpıyoruz topal topak olmaması lazım.
  5. Borcama ıspanağımızı alıyoruz üzerine sosumuz ve birazda kaşar rendeliyoruz. Fırına veriyoruz.
  6. 180-200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.Mükemmel lezzet afiyet olsun:)
Beşamel Soslu Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst