Beşamel Soslu Kabak Sandal

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tane kabak
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • İsteğe nazaran;3 yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 250 gram kıyma
  • 1 ince doğranmış soğan
  • Ufak kase domates sos
  • 1 diş rende sarımsak
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 2 çay bardağı su
  • Damak zevkinize bakılırsa tuz, kara biber, pul biber
  • Çeyrek demet maydanoz
Sos için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Az tuz az kara biber
Üzeri için ;

  • Yeteri kadar kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel soğanımızı ,kıymamızı kavuralım .
  2. Sarımsağı ek edelim .
  3. Domates sosu ve salçayı ,tuz ,baharat ek edelim.
  4. 1 çay bardağı su kaynayınca altını kapatalım.
  5. Maydanoz ek edelim kabakları yıkayalım kurulayalım.
  6. Ortadan ikiye bölelim.
  7. İçlerini tatlı kaşığı ile oyalım tencereye sıvı yağ alalım ve kabaklarımızı kızartalım biberleride istediğimiz üzere bölelim kızartalım .
  8. Tepsimize alalım sosumuzu yapalım .
  9. Yağımızın ortasında unu kavuralım, sütünü ek edelim, tuz, kara biber katalım, pişirelim, sos da hazır .
  10. Artık evvel kabakların içini dolduralım.
  11. Üzerine sosumuzu dökelim, onun üzerine peynir koyalım .
  12. Tepsimize 1 çay bardağı sıcak su dökelim.
  13. 180 derce fırında 35 dk pişirelim.
Beşamel Soslu Kabak Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst