Beşamelli Fırın Patates

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Beşamelli Fırın Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram kıyma
  • 6-7 adet patates
  • 2 büyük soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz ve baharat ( ben pul biber,karabiber, isot,kimyon kullandım)
Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Kıvamı ayarlayacak kadar süt (unun hacmine göre değişir bu yüzden ölçü vermedim
  • Tuz
Üzerine

  • Yarım kase kaşar rendesi
Beşamelli Fırın Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel içimizi hazırlıyoruz.
    ⭐
    Bunun için ince ince doğradığımız, soğan, biber ve kıymayı tavaya alıyoruz. Çok az yağ ile yeterlice kavuruyoruz ( yağ soğanı çevirecek kadar olmalı,fazlası yemeğin çok yağlı bulunmasına sebep olur).
  2. sonrasındasında küp küp doğradığımız domates ve salçayı katıp karıştıralım ve domatesler yumuşayana kadar pişirelim,bu esnada kapak kapatmak süreci hızlandırır. Domateslerin büsbütün ölmesine müsaade etmeyin.
  3. çabucak sonrasında tuz ince doğranmış sarımsak, baharatlar ve ince doğranmış maydanozu da katıp bir iki dk daha pişirip altını kapatalım.
  4. İç harcımız beklerken patatesleri yuvarlak yarım cm kalınlığında doğrayalım, isterseniz tavada kızarta bilirsiniz ancak ben fırında yaptım hem daha pratik birebir vakitte daha az yağlı oluyor. Bunun için dilimlediğimiz patatesleri yıkayıp uygunca süzelim.
  5. Fırın tepsisini yavaşça yağlayalım( dikdörtgen borcamda olabilir) patatesleri düz biçimde diyelim ve üzerine fırça sayesinde bir daha yavaşça yağ sürelim.
  6. 200 derece fırında yavaşça kızartalım (ben fırını turbo modunda kullandığım için alt üst eşit tıpkı anda kızardı).
  7. Patatesleri fırından alıp üzerine hazırladığımız harcı seriyoruz harcın üzerine de çabucak hazırladığımız beşamel sosu serip tekrar fırına gönderiyoruz.
  8. 10 dk kadar piştikten daha sonra ince rendelediğimiz kaşarı serpiştirip tekrar koyuyoruz ve 5 dk daha fırında bekledikten daha sonra yemeğimiz hazır.
  9. Beşamel sosu.
    ⭐
    Beşameli patatesin kızarmasını beklerken yapıyoruz.
  10. Derin bir sos tenceresine tereyağ sıvı yağ ve unu alalım, unun kokusu çıkana kadar kadar kavuralım yalnız dikkat edin kızarmayacak.
  11. ondan sonrasında bi yandan çırpma teli ile karıştırıp sütü yavaş yavaş ekleyelim kıvamı koyu olmasın akışkan bir kıvam olacak tuzunu ek edelim dileyen içine muskat koyabilir, göz göz kaynayınca kapatalım.
    ⭐
    Afiyet olsun
    ⭐
    .
Beşamelli Fırın Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst