Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 konserve bezelyenin yarısı
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2,5 bardak sıcak su
  • Tuz, çay kaşığı ucuyla karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağında kavuralım.
  2. Rengi pembeleşince tereyağ ek edip karıştıralım.
  3. Küp küp doğranmış havuçları ek edip bi kaç tıp çevirdikten daha sonra kapağı kapatalım bi 10 dakika orta ara karıştırarak havucu kavuralım.
  4. bir daha küp küp doğranmış patatesi de ekleyip bi kaç tıp çevirip kapağı kapatalım 10 dakika da patatesler kavrulsun.
  5. Salçasını ekleyip karıştıralım.
  6. Süzülmüş bezelyeleri ekleyelim.
  7. Son olarak baharatları ekleyip karıştıralım ve suyunu ekleyelim.
  8. Kısık ateşte 20-25 dk denetimli pişirelim. Afiyet olsun.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst