Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 100 gram tavuk göğsü (İsteğe bağlı )
  • 2 su bardağı bezelye
  • 2 tane patates
  • 1 tane büyük uzunluk havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Ilık su
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Tavuk göğsünü ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. ondan sonrasında sırasıyla küp küp doğradığımız patatesleri havucu ve son olarak bezelyeyi ekleyip, biraz daha kavurduktan daha sonra baharatlarını ve tavuk bulyonu (Küçük küçük doğrayın direk atmayın ) ekleyin.
  4. Üzerini bir parmak geçecek biçimde ılık su ekliyoruz kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst