Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet iri patates
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bezelyeleri güzelce ayıklayın 4 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. ondan sonrasında yemeklik doğradığınız soğanları başka bir tencerede yağda kavurun.
  3. Soğanlar pembeleşince sarımsak ile salçaları ekleyin.
  4. Biraz kavurduktan daha sonra küp küp doğranan patates ve havuçları da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
  5. hemen sonrasında suyunu süzdüğünüz bezelyeler ile tavuk bulyon ekleyip 5 su bardağı sıcak su ek ederek kaynamaya bırakın.
  6. Kaynamaya başlayınca tuzunu, karabiberini ve kimyonunu da ekleyerek kısık ateş de 15 dakika daha pişirin afiyet olsun.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst