Bezelye Yemeğim

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bezelye Yemeğim Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram et (Ben yağsız tercih ediyorum sulu yemeklerim için)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye (Kişi sayısına nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçalı
  • 1 çay kaşığı biber salçası (İsteğe bağlıdır)
Baharatlar;

  • Toz biber
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Vegeta zerzevat baharatı
  • 1 paket et suyu (Benim hazırda kendi yaptığım vardı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Bezelye Yemeğim Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle etlerimizi yemeklik küçük olacak biçimde doğrayıp uygun bir tencereye alalım.
  2. Sıvı yağ ile kavuralım. Tereyağ ekleyip, yemeklik doğradığımız soğanı biberleri ve havucu soteleyeyim 3-4 dk kadar.
  3. Salçaları ekleyin ve kavurun kokusu gelene kadar. Akabinde üzerine küp küp doğradığımız domatesi ve sarımsağı ekleyelim. 2 dk kadar bütün gereçleri kavurun.
  4. Bu sırada dondurulmuş bezelyelerimizi ekleyelim ve 2 dk daha kavurun.
  5. Akabinde baharatları ve et suyunu eyleyin.
  6. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin yaklaşık 15-20dk.
  7. Biz bu sefer yanına nohutlu yarma pilavı ile tercih ettik. Siz tabiki isteğe bağlı sade ve pirinç yahut bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Deneyecek olacak arkadaşlarin şimdiden ellerine sıhhat ????⚘???? ???? Afiyet olsun ????.
Bezelye Yemeğim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst