Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • Yaklaşık 2 su bardağı bezelye
  • 2 büyük patates 2-3 tane havuç
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Tuzunu damak tadınıza göre ayarlarsınız)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığından az karabiber
  • Gereğince sıcak su
  • Et
Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyalım küçük küçük doğradığımız etlerimizide tenceremize alalım biraz kavuralım.
  2. Akabinde üzerine küçük küçük doğranmış soğanıda ekleyelim ve karıştıralım. Salçalarımızıda ek edip, tekrar karıştıralım.
  3. Küp küp doğranmış patatesleri, havuçları ve bezelyeleride ek edip, birkaç dakika kavuralım.
  4. Tuzunu ve biberlerinide ek edip, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım orta ateşte yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun ????
Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst