Bir ülke daha asker göndermeye hazır

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Sadece Litvanya değil, Ukrayna'ya asker göndermeye hazır başka bir ülke daha var. Ayrıca Estonya hükümeti aslında ülkenin batı kısmına, savaş dışı görevler için “geri bölgelere” asker gönderme olasılığını “ciddi olarak” değerlendiriyor Ukraynalı birliklerin savaşın çok önemli bir anında cepheye gönderilmesini sağlamak için.

Rusya, topraklarını Kiev'in saldırılarından izole etmek için bir tampon bölge oluşturmak amacıyla Kharkiv bölgesine bir saldırı başlattı. Moskova'nın hedefi aynı zamanda Ukrayna'yı, işgalcilerin saldırılarına karşı daha savunmasız hale gelecek olan doğu cephesinde konuşlanmış asker ve araçları yeniden konumlandırmaya zorlamak.

Estonya'nın tutumu, Başkan Alar Karis'in ulusal güvenlik danışmanı Madis Roll tarafından Breaking Defense portalına şöyle açıklandı: Her ne kadar Tallinn, “daha geniş birleşik güç ve kararlılık göstermek için” tam bir NATO misyonunun parçası olarak herhangi bir hamle yapmayı tercih etse de, bu olasılık Daha küçük bir koalisyona katılma ihtimali de göz ardı edilmiyor.

Litvanya ve Kiev'deki askerler, başbakanın söyledikleri


Estonya'nın mesajı, başka bir Baltık ülkesinin gönderdiği sinyalden birkaç gün sonra geldi. Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte 8 Mayıs'ta askeri personelini Ukrayna'ya eğitim misyonuna göndermeye hazır olduğunu duyurdu. Baltık ülkesinin tutumu Moskova'dan gelen tehditlere rağmen geldi: Savunma Bakanlığı aslında Emmanuel Macron'un asker gönderilmesine ilişkin açıklamalarına yanıt olarak Vladimir Putin'in emrini verdiği taktik nükleer tatbikatları açıklamıştı.

Macron'un çizgisi, İtalya'nın asker göndermeye 'hayır'ı


Fransa cumhurbaşkanı, Şubat ayındaki ilk açıklamalarının ardından son günlerde, Rusya'nın ön cepheyi aşması ve Kiev'in açıkça Batılı ortaklardan doğrudan destek istemesi durumunda Ukrayna'ya asker gönderme olasılığını bir kez daha gündeme getirdi: bu Macron, şu anda gerçekleşmemiş olan iki koşulun altını çizdi.

Financial Times'a verdiği röportajda Simonyte, “Moskova'nın tepkisini düşünseydik hiçbir şey göndermezdik. İki haftada bir, bir şeye nükleer saldırı yapıldığı haberini duyuyoruz” dedi. Diğer ülkeler gibi Ukrayna da Litvanya'dan kendi topraklarındaki müttefik ülkelerden asker alabilmesini resmi olarak talep etmedi.

Bu arada çok sayıda ülke Ukrayna'ya askeri personel göndermeyeceklerini söyledi ve yineledi. İtalya, tartışmaya ilişkin tutumunu defalarca açıkladı. “Ukrayna'ya herhangi bir İtalyan askeri göndermeyeceğiz. Kriz bölgelerindeki (Ukrayna, Orta Doğu, Kızıldeniz) tüm büyükelçilerimizle yaptığım toplantıyı yeni bitirdim. Ukrayna'nın toprak bağımsızlığını savunma konusundaki konumumuzu yineledim ama biz Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, “Rusya ile savaşta değiliz” dedi.




Ayrıca okuyun
 
Üst