Bol Proteinli Dolmalı Çorba

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bol Proteinli Dolmalı Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • Havuca nazaran soğan
  • Havuca göre domates
  • 6 bardak su (tencerenin uzunluğuna nazaran değişir)
  • 4 adet dolmalık biber
  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • Damak tadına bakılırsa tuz
  • Damak tadına nazaran karabiber
  • 100 gram kıyma (siz damak tadınıza bakılırsa azalta ya da çoğaltabilirsiniz)
Bol Proteinli Dolmalı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Dolma içinin hazırlanışı;Kıymamıza tuz karabiber ve soğan ek ettikten daha sonra yarım kase pirinç koyuyoruz uygunca karıştırdıktan daha sonra kıymamızı yuvarlayarak dolmamızın içine koyuyoruz.
  2. Yağımızı tencereye alıyoruz kısık ateşte erimesini sağlıyoruz eriyince ateşi biraz açıp rendeden geçmiş soğanı havucu ve domatesi ek ediyoruz.
  3. Ardından 5 dakika kavuruyoruz güzelce o kızarıp rengi değişen sebzelerin üzerine kaynar su ek ediyoruz.
  4. daha sonra kapağını kapatıp su kaynayana kadar açmıyoruz kaynadıktan daha sonra nohut patates dolma ları ek ediyoruz.
  5. Kapağını kapatıp patatesli yap pişene kadar açmıyoruz patatesli ağabeye az yumuşayıp pişmeye başlayınca tuz karabiber ekliyoruz.
  6. 10 dakika daha sonra altını kapatıp biraz dinlenmeyi bırakıyoruz.
Bol Proteinli Dolmalı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst