Brokoli Karnabahar İle Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo brokoli
- 1 büyük uzunluk karnabaharın yarısı
- 2 adet patates (ben küçüklerden 14 tane kullandım)
- 3 orta uzunluk havuç
- 1 tane soğan (yarım ay biçiminde kesilmiş )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4-5 diş. sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda brokoli ve karnabaharımızı kesimlere bölelim bir kabin içine koyalım üstünü şu ile dolduralım içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım (siz sirke de koya bilirsiniz) daha sonra güzelce yıkayalım.
- Yemeğimizi yapmaya başlayalım. birinci vakit içinderda tenceremize 1 çay bardağı sıvı yağımızı alalım. Evvel havuçları kavuralım ki yemeğimizin ortasında. Sert bir biçimde kalmasın 3-4 dk havucumuz kızardıktan daha sonra patatesimizi atalım ve bir arada 3-4 dk kavrulsun.
- Kavrulduktan daha sonra soğanımızı koyalım ve birlikte 3-4 dk daha kavrulsun.
- Bunlar da kavrulduktan daha sonra brokoli ve karnabaharı da koyalım bunlar da bir 4-5 dk kavrulsun.
- Kavrulduktan daha sonra 4 dış sarımsak koyalım 1 tatlı kaşığı tereyağı koyalım tuzunu koyalım.
- Son olarak da üstünü geçecek kadar kaynar şu koyalım 15 dk pişirelim ve hazır hale gelmiş olacaktır. Deneyeceklere afiyet olsun. Deneyenler benimle paylaşa paylaşabilir mi?