Bulgurlu Lahana Buğlama (Ditme,Lahana Kavurma)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bulgurlu Lahana Buğlama (Ditme,Lahana Kavurma) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 küçük uzunluk lahana
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 1 kepçe dolusu bulgur
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım çorba kaşığı salça
Bulgurlu Lahana Buğlama (Ditme,Lahana Kavurma) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahanalar tek tek güzelce yıkanır doğranır bir süzgeçe alınır ve üzerinden sıcak su dökülür.
  2. Soğanlar doğranır.
  3. Sıcak suda beklettiğimiz kuru biberler doğranır.
  4. Tereyağ ve su hariç bütün materyaller karıştırılıp bir tencereye yerleştirilir.
  5. Sıcak su eklenir.
  6. Üzerine küp küp kestiğimiz tereyağlar yerleştirilir.
  7. Kapağı kapatıp ocağın en küçük gözünün yarım ayarında pişirilir.
  8. Tereyağı büsbütün eriyince karıştırın. Ortada bir denetim edin.
  9. Bulgurlar yumuşayınca ocaktan indirin.
  10. Bu tanım kabuska üzere sulu olmayacak pilav üzere tane tane olması gerekiyor. Ve kesinlikle turşuyla servis yapın. Afiyet olsun. ????
Bulgurlu Lahana Buğlama (Ditme,Lahana Kavurma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst