Bulgurlu Pırasa Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bulgurlu Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı bulgur
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
Bulgurlu Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Salçayı ve zeytinyağını tencereye alalım.
  2. Salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Havuçları verev biçimde keselim, kavuralım.
  4. Akabinde verev doğradığımız pırasayı da ekleyelim kavuralım.
  5. 5 dakika kısık ateşte pırasayı kavuralım.
  6. Akabinde kaynar su ve bulguru ekleyelim, tuzunu atalım.
  7. Üzerine tereyağı bırakalım.
  8. Kısık ateşte yarım saat pişirelim.
  9. Sarımsaklı yoğurtla yemenizi tavsiye ederim ????
Bulgurlu Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst