Çağla Yemeği (Firkiye)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çağla Yemeği (Firkiye) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • Yarım kg çağla
  • Yarım kg kabak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kg yeşil soğan
  • Bir avuç arpacık soğan
  • 1 adet yeşil sarımsak
  • Limon
  • Maydanoz
  • Pulbiber
Çağla Yemeği (Firkiye) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Et haşlanır suyu çekilince zeytin yağı eklenir kavrulur.
  2. Önce çağlaların içlerindeki bademler çıkarılır.
  3. Çağlalar farklı bir tencerede haşlanır.
  4. Haşlanan çağlalar süzülür ve çağlaların yarısı etlerin üzerine eklenip kavrulur.
  5. Yeşil sarımsakta ufak doğranıp eklenir ve kavrulur.
  6. hemen sonrasında üzerine küp küp kesilmiş kabaklar eklenir kavrulur.
  7. Ardından üzerlerine su eklenip haşlanmaya bırakılır.
  8. Çağlanın başka yarısı da robotta ezilip yemeğe eklenir.
  9. Yeşil soğan da eklenir karıştırılmaz yalnızca yemeğin üzerine eklenir ve piştikten daha sonra karıştırılır.
  10. Pişen yemeğe limon ve maydanoz eklenerek servis yapılır. Afiyet şifa olsun.
Çağla Yemeği (Firkiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst