Cenova-Atalanta 1-4, Gasperini dördüncü: sonuç, goller ve sıralama

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Serie A'nın 24. haftasında Cenova'nın 'Ferraris' stadında oynanan karşılaşmada Atalanta, Cenova'yı 4-1 mağlup etti. Nerazzurri'nin golleri 22. dakikada De Ketelaere, 55. dakikada Koopmeiners, 100. dakikada Zappacosta ve 103. dakikada Touré'nin attığı gollerle Malinovksyi'nin 51. dakikasına denk geldi. Gasperini'nin çalıştırdığı takım, üst üste dördüncü galibiyetini alarak sıralamada 42 puanla tek başına 4. sırayı korurken, Liguryalılar 29 puanla 12. sırada yer alıyor.

Maç


Duygusuz geçen 20 dakikanın ardından maç, ilk fırsatta De Ketelaere'nin harika golüyle çıkmaza girdi. Belçikalı oyuncu, Pasalic'ten akıllı bir ara top alıyor, sağ ayağıyla duruyor, hemen dönüyor ve sol ayağıyla saha kenarından vole atarak topu üst direğin altına gönderiyor. Martinez'in yakalanamayan şutu. Yedi dakika sonra eski AC Milan oyuncusu çift sayı atmaya yaklaştı. Gücü ve ribaundlarıyla ceza sahasının sol tarafındaki iki Cenovalı defans oyuncusundan kaçan Belçikalının muhteşem kişisel hareketi ve topu ortaya koyması: Vasquez araya giriyor ve Martinez kendi kalesine attığı kaleden kurtuluyor.

Son çeyrekte ev sahibi takım tepki gösterdi. 31. dakikada Vazquez'in kornerden yaptığı kafa vuruşu tehlikeli: Carnesecchi bir korner daha atıyor. 41. dakikada Retegui'nin harika şutu Carnesecchi ilk başta şaşırmış görünse de soluna atlayıp korner kurtardı.

İkinci yarının başlangıcı, iki kez Retegui kahramanı ile tamamen rossoblù markaydı. 2. dakikada sol ayağıyla vurup dar açıdan yukarıya gönderiyor, iki dakika sonra hedefi buluyor ancak Carnesecchi topu kornere çevirerek karşılık veriyor. 6. dakikada Cenova eski Malinovskyi ile eşitliği sağladı. Ukraynalı oyuncu ceza sahasının kenarındaki Badelj'den topu alıyor ve klasik şutlarından birini kullanıyor: Üst direğin altından çok güçlü bir top, Carnesecchi hiçbir şey yapamıyor. Koopmeiners'ın serbest vuruştan doğrudan Dea öne geçmesiyle ev sahibi takımın sevinci sadece 4 dakika sürdü. Hollandalı mükemmel bir benzetme yaparak Martinez'i geride bıraktı.

Atalanta çeyrek saat içinde türünün tek örneği olmaya yaklaştı. Cenova'nın orta sahasında topu kurtaran Kolasinac'ın girişken hareketi, ilerleyerek Pasalic'i ceza sahası içinde serbest bırakıyor. Hırvat oyuncu mükemmel Martinez tarafından yüz yüze durduruldu. 31. dakikada Scalvini, Ruggeri ve Pasalic'in yakın kafa vuruşları sonrasında Martinez'in çifte mucizesi sonrasında 76. dakikada Atalanta'nın üçüncü golünü attı. Ancak, VAR tarafından yapılan çok uzun bir kontrolde, defansın iki adımdan attığı şutta ofsayt pozisyonundaki Pasalic'in dokunuşu görüldü. Atalanta'nın durumu 2-1.

43' Cenova'da eşitliğin sağlanmasına bir adım kaldı. Ortada Vogliacco'dan orta, Ekuban'ın topuğu küçük alanda Gudmundsson'u kurtarıyor ama Carnesecchi sansasyonel bir refleksle İzlandalıya iki adımdan hayır diyor. 100. ve 103. dakikalardaki uzun final toparlanmasında Tanrıça'nın üçüncü ve dördüncü golleri geldi. İlk olarak Zappacosta, Miranchuk'un Martinez tarafından bloke edilen şutunun ardından taç vuruşuyla golü attı. Üç dakika sonra Miranchuk Touré'nin kafasına ortayı yapıyor ve durum 4-1.
 
Üst