Çerkez Peynirli Basda

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çerkez Peynirli Basda Tanımı İçin Malzemeler

Pilavı için

  • 3 çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • 6 çay bardağı kaynamış su
Basda için

  • 3 adet yumurta
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çorba kasesi doğranmış çerkez peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 2 çorba kasesi kaynamış su
Çerkez Peynirli Basda Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Basdamız için soğanı sıvı yağ da kavuralım.
  2. Soğan kavrulduktan daha sonra yumurtaları, tuz ve pulbiberi ekleyelim ve yumurta pişinceye kadar orta ara karıştıralım.
  3. daha sonrasında peynirimizi ekleyerek 5 dakika daha kavuralım.
  4. Kaynamış suyumuzu ekleyelim ve 10 dakika piştikten daha sonra dinlenmeye bırakalım.
  5. Pilavımız için ise tencereye bulguru, tuz ve kaynamış su bırakarak pişirelim. ( pilavımızı olağanda pişirdiğimiz bulgur pilavına nazaran suyunu biraz fazla bırakalım. ).
  6. Pilavımız yumuşak ve birazda nemli bir pilav olmalı ki rahat şekillendirebilelim.
  7. Pilav piştikten daha sonra 5 dakika dinlendirelim.
  8. Dinlenen pilavımızı tahta kaşığın art tarafı ile ezelim yani yoğuralım.
  9. daha sonrasında pilavımızı yemek kaşığı ile servis tabağımızda şekillendirelim.
  10. İstersek küçük tümsekler yapalım basdamızı başka kaseye bırakalım ya da yaptığımız küçük pilav tümseklerin içine çukur açalım ve basdayı içine bırakarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Çerkez Peynirli Basda Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst