Çin Yöntemi Kızarmış Muz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çin Yordamı Kızarmış Muz Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet muz
  • 1 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Hindistan cevizi ve bal
Çin Yöntemi Kızarmış Muz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Unu, kabartma tozunu ve şekeri derin bir tabağın içine alıp, biraz su katıp, hepsini bir çatalla çırpıyoruz. Hamur ne cıvık nede sert olacak. Biraz koyu kıvamda olmalı.
  2. daha sonra içine muzları kesip, heryanı hamurlanana çeviriyoruz.
  3. Kızgın yağın içine atıp, her iki yanını kızartıyoruz. Bitince üzerine bal gezdirip hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet olsun.
Çin Adabı Kızarmış Muz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst