Çıtır Mantar Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çıtır Mantar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 adet büyük yumurta (benimki çift sarılıydı- yumurta az gelirse daha sonra birdaha kırarsınız)
  • 1- 1,5 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Mantar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mantarları temizleyelim isterseniz kabuğunu soyun ister yıkayın ben soydum.
  2. Fazla sıvı yağ kulanmamak için küçük derin bir tencere kulandım (en küçük boy) sıvı yağı ekleyelim içine. Bir kaseye yumurtayı tuz karabiberle çırpalım.
  3. Diğer kasede galeta ununu da tuz ekleyerek çırpalım. (tuz ölçüsü yavaşça fazla olsun zira malum mantarın içine tuz girmiyor dengelemesi açısından tabi abartmadan).
  4. Mantarları evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayalım ve kenara alalım.
  5. Sıvı yağ kızınca birazcık altını kısalım benimki 1-9 ayar kızınca 7 ye aldım.
  6. Mantarları güzelce kızartalım.
  7. Ilık ılık servis edelim.
  8. Sarımsaklı yoğurt epey yakışıyor.
Çıtır Mantar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst