DealBook Zirvesinden: Liderler Geleceğe Bakıyor

Bakec

New member
Bu makale, dünyanın dört bir yanından iş ve politika liderlerini içeren DealBook Zirvesi’ndeki özel bölümümüzün bir parçasıdır.

Geçen hafta New York City’de düzenlenen DealBook konferansı için The New York Times, bir dizi disiplinden liderleri uzmanlık alanlarında geleceğe bakarken gördükleri en acil zorluklardan bazıları hakkında konuşmak üzere bir araya gelmeye davet etti. Onlara önceden benzer sorular sorduk. Düzenlenmiş ve özetlenmiş cevapları burada yer almaktadır.

Nasıl Özgürce Düşünülür?

Özgürce düşünmenin önündeki en büyük engel nedir ve bunu nasıl aşabilirsiniz?

Nita Farahany:
Robinson O. Everett, Seçkin Hukuk ve Felsefe Profesörü ve Duke Üniversitesi Bilim ve Toplum Girişimi’nin kurucu direktörü; yazar, “Beyniniz İçin Savaş: Nöroteknoloji Çağında Özgür Düşünme Hakkını Savunmak”

Yaklaşan nöroteknoloji çağı, diğer teknolojimiz için evrensel denetleyici olarak giyilebilir beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesini sağlayacaktır. Bu, insan yeteneklerini genişletirken ve insan ıstırabının önde gelen nedenlerini ele almamıza izin verse de, özgürce düşünmenin önündeki en büyük engeli oluşturuyor. Hükümetler, şirketler ve toplum beyinlerimizi gözetlemek, metalaştırmak ve hatta değiştirmek için acele ettikçe, düşüncelerimizi sansürlemeye yöneleceğiz, aksi takdirde düşüncelerimiz bizi alaya almak, manipüle etmek veya cezalandırmak için kötüye kullanılabilir. Bilişsel özgürlüğe yönelik uluslararası bir insan hakkını tanıyarak özgür düşünme hakkımızı koruyabiliriz.

Anne Murphy Paul: Yazar, “Genişletilmiş Zihin: Beynin Dışında Düşünmenin Gücü”

Özgürce düşünmenin önündeki en büyük engel, nörosentrik önyargımızdır – düşünmenin yalnızca beynin içinde gerçekleştiğine dair yanlış inancımız. Filozoflar Andy Clark ve David Chalmers tarafından önerilen genişletilmiş zihin teorisi, sadece beynimizle değil, aynı zamanda çok çeşitli “ekstra-nöral” kaynaklarla da düşündüğümüzü iddia eder: bedenlerimiz, fiziksel çevremiz, insanlarla ilişkilerimiz. diğer insanlar ve araçlarımız ve cihazlarımız. “Beynin dışında düşündüğümüzde” yani bu zihinsel uzantıları beceri ve niyetle kullandığımızda daha özgür düşünürüz.

İklim Değişikliğine Saldırmak

Sizi iklim değişikliğine saldırmaya ikna eden an neydi? Bunun ne kadarı ahlaki bir meseleydi ve ne kadarı bir girişimcilik fırsatıydı? Önemli mi? Yapabilmeyi isteyipte yapamadığın tek şey nedir?

Donnel Baird:
BlocPower’ın kurucusu ve CEO’su

Üniversitedeki en iyi arkadaşlarımdan biri beni Duke çevre okuluna [Duke Üniversitesi Nicholas Çevre Okulu] bir ders almam için kaydettirdi. Sonra oturup VP [Al] Gore’un belgeseli “An Inconvenient Truth”u birlikte izledik. Bittiğinde yeniden başlattım ve tekrar izledim. Bundan sonra, iklim kriziyle yüzleşmeye yardım etmem gerektiğini biliyordum. Odaklandığım tüm ırksal adalet ve ekonomik eşitlik meseleleri, iklim değişikliğinin her şeyi yakması nedeniyle geceleri hepimiz çölde fare avlarken çok daha az önemli olacak gibiydi. Yani yüzde 100 ahlaki bir sorun. İklim krizine bir çözüm olarak iş dünyasını ve kapitalizmi benimsemeye başlamam 10 yılımı aldı.

Para için bu işte olan ve ahlaki aciliyetle motive olmayan iklim teknolojisi girişimcilerine bahse girmem. Start-up kurmak zordur. Bir iklim teknolojisi şirketi kurmak daha zordur.

Keşke bir hava kalitesi sensörü fabrikası kurabilseydim ve fosil yakıtlı gaz sobaları ve sıcak su sistemlerinin çocuklarını zorladığı zehirli kimyasalları ölçebilsinler diye Amerika’daki her ebeveyne hava kalitesi sensörlerini ücretsiz vermekti. evde nefes almak için

Kevin Czinger: CzingerVehicles ve Divergent Technologies’in kurucusu ve CEO’su

Her zaman gezegenimizin kâhyaları olduğumuza inandım. Benim için iklim değişikliği ahlaki bir mesele, ancak duruş ne olursa olsun, gelişen otomotiv üretiminin etkisi çok önemli. Bu nedenle ekibim ve ben Iraksak Uyarlanabilir Üretim Sistemini icat ettik. Bu teknoloji, enerji tüketimini en aza indirir ve ürünleri yaklaşık yüzde 100 kapalı döngü geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak daha verimli hale getirir. Czinger Vehicles’ın 21C’si, dünyanın ilk 3-D baskılı hiper arabası olan konseptin kanıtıdır. İlerleme olsa da, politika yapıcılarımıza, pil hücresi üretiminde, çevresel etki ve maliyeti gerçekçi bir şekilde göz önünde bulundurarak, muazzam bir ölçek büyütme planı yapma gereğini vurgulamak istiyorum.

İnsanlığa Yardım Etmek

Bugün en acil insani veya sosyal ihtiyaç nedir ve bunu çözmeye nasıl başlarsınız?

David Milband

Uluslararası Kurtarma Komitesi Başkanı ve CEO’su

Riskler giderek küreselleşiyor, ancak dirençlilik giderek daha ulusal hale geliyor. İç savaşlar, iklim krizi, Covid’in etkileri ve artan küresel faiz oranları bir kısır döngüde birleşirken bu, insani ihtiyacın muazzam bir şekilde artmasına neden oluyor. Bu gece yaklaşık 350 milyon kişi günü aç bitirecek. Bu, altta yatan ölümcül ciddi sorunların tedavi edilebilir bir belirtisidir. Yüzde 80’i mevcut sistem tarafından başarısızlığa uğrayan, ancak toplum temelli teşhis ve tedavinin işe yaradığı gösterilen 50 milyon akut yetersiz beslenen çocuktan başlayarak hem semptomları hem de nedenleri ele almalıyız. Bu, geleceğe yapılan en temel yatırımdır: bunda başarısız olursak, daha büyük sorularda başarısız oluruz.

Steve Preston: Başkan ve CEO, Goodwill Industries International

Hepimiz bu dünyaya muazzam bir yaratma, katkıda bulunma ve başarma potansiyeliyle geliyoruz. Trajik bir şekilde, yetersiz eğitim, fırsatlara sınırlı erişim, yoksulluk ve hatta şiddet veya diğer travmalarla karşılaştıkça milyonlarca insan bu olasılıkların buharlaştığını görüyor. Yaşamın ilerleyen dönemlerinde, potansiyeli geri kazanmak son derece zor hale gelir.

Etkileri genellikle yıkıcı ve çok kuşaklıdır. Eşitsizliği sürdürürler, aile refahını ve toplum sağlığını etkilerler, toplumsal bölünmelere yol açarlar ve işgücü rekabet gücünü baltalarlar.

Tüm insanların kaliteli eğitim, öğretim ve istikrarlı barınma, beslenme, sağlık devası ve ulaşım gibi temel ihtiyaçları alması zorunludur, böylece tüm bireyler, topluluklar ve aslında tüm toplumumuz gelişir.

Emek aktivisti Chris Smalls ve diğer protestocular, Amazon’un şefi Andy Jassy ile röportaj yapılan zirvenin dışında gösteri yaptı. Kredi… Spencer Platt/Getty Images

Emeğin Geleceği

Bir şirket yönetiyor olsaydınız, bir sendikayı benimser miydiniz? Neden? Niye? İşçi haklarındaki bir sonraki büyük zorluk nedir ve bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Sara Nelson:
Uluslararası Başkan, Uçuş Görevlileri Derneği-CWA, AFL-CIO

Sendikaları kucaklayıp kucaklamamak sorun değil. Sahip sınıfı, sendika bozmaya takıldı ve bu yasa dışı. Sendikaları “kucaklamak”, gelişen bir ekonomide güvenli, verimli ve güvenilir bir iş yeri olan işçileri kucaklamaktır. Bir demokraside iş yapmaya değer veriyorsak, işçileri dahil etmek için toplu pazarlık haklarına da değer vermeliyiz. Demokrasi ve geleceğimiz, kontrolsüz kapitalizmde risk altındadır. Sendikalar en iyi ve en demokratik kontroldür. Tüm işçilerin üçte ikisinden fazlası bir sendika istiyor ama bir sendikası yok. Bunu düzeltmeliyiz.

Rachel Korberg: İcra direktörü ve kurucu ortak, Aileler ve İşçi Fonu

Tüm işlerin insanların geçinip ilerlemesini sağlayan iyi işler olduğu bir ekonomi inşa etmeyi benimsiyorum. Bir sonraki büyük işgücü sorunu, tam zamanlı çalışan hiç kimsenin yoksulluk içinde yaşamamasını veya aileleri için Deva’ya zaman ayırmayı göze alamamasını sağlamaktır. Bu sadece yapılacak doğru şey değil, aynı zamanda iş dünyası için de akıllıca ve yoksulluğu sürdüren politikaları değiştirerek bu noktaya gelebiliriz; çalışanlarına daha fazla yatırım yapan şirketleri ödüllendirmek; ve gözden kaçan ve hafife alınan çalışanları daha iyi bir gelecek için kendi vizyonlarını ölçeklendirme konusunda desteklemek (örneğin, Better Builder ve Resilience Force gibi girişimler aracılığıyla).

İlaçlarda Bir Sonraki Sınır

Kritik ilaçların geliştirilmesinde bir sonraki sınır nedir ve bunu nasıl takip ediyorsunuz? Bunun için kim tıslamalı?

Angela Hwang:
Pfizer, küresel biyofarmasötikler iş kolu ve ticari direktör ve başkan

Önümüzdeki on yılda, biyoloji ve teknolojideki ilerlemelerin bir araya gelip büyük ölçekli çözümler üreteceği bilimsel bir rönesans yaşıyor olacağız.

Bu ilerlemeleri hızla gerçekleştirmek için yaşam bilimleri endüstrisi genelinde ve kamu ve özel kuruluşlarla işbirliği gerekli olacaktır.

Araştırma çabalarımız, yenilikçi ilaçlar ve aşılar üzerinde yoğunlaşıyor ve bu buluşları hastalara mümkün olan en kısa sürede ulaştırma aciliyetini artırıyor. Dünya çapında güvenilir, uygun fiyatlı sağlık devalarına erişimi desteklemek ve genişletmek için sağlık devası sağlayıcıları, ödeme yapanlar, hükümetler ve yerel topluluklarla işbirliği yapıyoruz.

James Peyer: CEO ve kurucu ortak, Cambrian Biopharma

Sağlık devası sistemimiz, günümüzün en büyük ıstırabına ve yaşam ve sağlık kaybına neden olan hastalıkları – reaktif olarak kanser, nörodejeneratif hastalık, kırılganlık ve kardiyometabolik hastalık gibi kronik yaşa bağlı hastalıkları – ele alır. 21. yüzyılın en etkili ilaçları, bu hastalıklara neden olan moleküler hasarı, bu hastalıkların semptomları ortaya çıkmadan proaktif olarak ele alan ilaçlar olacaktır.

Son on yılın atılımları, yeni müdahalelerin bu hasarı yavaşlatabileceğini veya tersine çevirebileceğini, hücresel sağlığı koruyabileceğini ve birden fazla hastalığı önleyebileceğini göstermektedir. Bu ilaçlar akut hastalıklar için onaylanacak, ardından önleme için test edilecektir; ucuz olacaklar ve her sigortacı tarafından karşılanacaklar.

İnovasyona Yatırım

Girişimcileri belirlerken, onları değerlendirmek için kullandığınız metrikler nelerdir? Odaklandığınız sıra dışı özellikler var mı? Herhangi bir yeni kırmızı bayrak var mı?

Anu Duggal:
Kurucu ortak, Kadın Kurucular Fonu

Bu aşamada genellikle ürün öncesi yatırım yapıyoruz ve bu nedenle karar vermemizdeki en önemli faktör kurucu veya kurucu ekip etrafında. Spesifik olarak, bu kurucunun/ekipin bu belirli pazarda nasıl ve neden kazanmak için konumlandırıldığını – haksız avantajlarının ne olduğunu ve profesyonel geçmişlerinin onları başarıya nasıl hazırladığını anlamak istiyoruz. Buna ek olarak, özellikle ilk günlerde dayanıklılık ve büyük yetenekleri çekme yeteneği ararız. Bazı yeni kırmızı bayraklar, körü körüne iyimserlik, piyasayı ele geçirmek için gerçekçi olmayan varsayımlar ve özen sürecimiz sırasında tutarlı bir şekilde takip etmemek/iletişim kurmamaktır.

Li Jin: Genel ortak, Varyant Fonu

Erken aşama girişim yatırımcıları olarak, yatırım yaklaşımımız oldukça kurucu merkezlidir: hayatlarının işini yapan uzun vadeli odaklı, misyon odaklı kurucuları seçip destekliyoruz. En iyi kurucular, bir dayanıklılık ve sebat kalitesine sahiptir (durağan bir şekilde değil, ancak her türlü öngörülemeyen zorluğa yaratıcı bir şekilde uyum sağlayabilme) ve bunlarla ilgili bir aciliyete sahiptir – harekete geçerler. Sadece akıllı olmak veya pazar hakkında harika bir içgörüye sahip olmak yeterli değildir; inşa etmek istedikleri gelecek için vizyonu gerçekleştirmede acımasız olmaları gerekir.

Kot Kasa: Başkan, National Geographic Society ve CEO, Case Impact Network

Bir girişimcinin olumlu potansiyeline işaret edebilecek önemli bir ölçüt, daha önce başarılı veya başarısız olan kaç girişimin parçası olduğudur. Muhtemel başarıya işaret edebilecek özellikler arasında problem çözme tutkusu, inişlere ve çıkışlara direnme cesareti, köşelerden bakma merakı ve istendiğinde dönme çevikliği sayılabilir. Kırmızı bayraklar, işbirliğine değer vermeyen veya başkalarının bakış açılarını araştıran ve dikkate almayan çok fazla “yalnız git” ruhunu içerir.

Peter Latman: Genel Müdür, medya, Emerson Collective

The Atlantic’teki ortağımız ve Hall of Fame düzeyinde bir iş adamı olan David Bradley’den yetenek bulma hakkında öğrendiklerimin çoğunu öğrendim. Girişimcileri, yöneticileri veya çalışanları tespit etmek olsun, yeteneği tespit etmek için David iki temel özellik arar: zeka gücü ve cömertlik ruhu. Bu nitelikler çok önemlidir. Karışıma ekleyeceğim diğer birkaç şey, özellikle girişimciler için, açlık ve görüş netliğidir. Kırmızı bayraklara gelince, Boston Red Sox ve Dallas Cowboys hayranlarına karşı temkinliyim.

Tehditlerle Mücadele: Veri Gizliliği ve Güvenliği

Bugün en acil veri gizliliği ve güvenlik tehdidi nedir ve buna nasıl karşı koyarsınız?

Christopher Krebs:
Kurucu ortak, Krebs Stamos Grubu

Her şeyi bağlamaya yönelik görünüşte patolojik ihtiyacımız, giderek daha karmaşık ve savunmasız bir teknoloji ekosistemi yaratıyor. Bu arada, küresel olarak dağılmış, patlayan bir dizi kötü oyuncu, güvensiz kuruluşlara artan sıklıkta saldırır. Direnç oluşturmaya ve kötü adamlar için fırsatları sınırlamaya yönelik stratejimizi yeniden yönlendirmeliyiz. Siber riski teknik bir sorundan ziyade varoluşsal bir iş riski olarak ele alan iş dünyası liderleri adım atmalı ve fiilen liderlik etmelidir. Hükümetler ayrıca, savunmamızı geliştirmeleri için buradaki kurumlara destek ve teşvik sağlarken, mücadeleyi kötü aktörlerin eline alarak saldırı ve savunmaya anlamlı bir şekilde müdahale etmelidir.

Karl Racine: Başsavcı, Columbia Bölgesi

Cevap çok yönlü, ama ben bir tanesine odaklanacağım – büyük veri ve algoritmalar tarafından körüklenen günlük hayatımızdaki ayrımcılığın ve önyargının yaygınlığı. Algoritmalar gidebileceğimiz okulları, satın alabileceğimiz evleri, onaylanacağımız kredileri ve işe alınacağımız işleri etkiler. Medeni haklar yasalarımızın yerine getirilmeyen vaatlerinden biri, algoritmalar gibi onlarca yıl önce tahmin edilemeyecek araçlarla ayrımcılığın önlenmesidir. Bu araçlarda ayrımcılığı önlemek için yasalara ihtiyacımız var ve ayrıca halihazırda var olan yasaları uygulamamız gerekiyor.

Girişimcilik Dersleri

İlk ürününüzü nasıl icat ettiniz? Ne doğru gitti? Yanlış? Ders neydi?

Uzoma Orçingva:
Kurucu ortak ve CEO, Ameelio

Ameelio’nun ücretsiz cezaevi iletişim ve eğitim platformu, büyük bir aciliyet ve zorunluluktan icat edildi. Covid-19 sırasında ülke genelindeki tüm cezaevleri ve cezaevleri şahsen ziyareti yasakladı. Bu, sevdikleri hapsedilen ailelerin mali yükünü artırdı ve demir parmaklıklar ardındakiler için eğitim hizmetlerine sınırlı erişim sağladı.

Kullanıcıların Ameelio’nun platformuna olan ihtiyacı en büyük avantajımızdı ve bunu hızlı ürün geliştirme ile karşıladık. Ancak, B2G döngüsünde, kullanıcıların ihtiyaçları her zaman benimsemeyi sağlamaz. Düzeltme departmanları, hapsedilmiş kullanıcılardan ayrı satın alma süreçlerine sahiptir. Tedarik uygulamalarını anlamak ve önermek için Ameelio Policy Lab’ı başlattık.

Matteo Franceschetti: Eight Sleep’in kurucu ortağı ve CEO’su

Eight Sleep’e başlamadan önce başka bir şirketin kurucusu ve sporcuydum. Uyku, iyileşmem için çok önemliydi ve daha iyi ve daha verimli uyumak istiyordum. 1966’da hafızalı köpükten bu yana uykuda hiçbir yenilik yoktu, bu yüzden insanların daha kaliteli ve daha hızlı uyumasına yardımcı olmak için teknolojiyi kullanmaya karar verdim.

Başlarda, kullanıcılar için büyük bir sorunla karşılaştık: termoregülasyon. İnsanlar rahat bir sıcaklıkta olmadıklarında iyi uyuyamazlar. Başarılı olmak için insanların istediği bir şeyi yapmalısınız. 1. Günden beri misyonumuz ve tutkulu kullanıcılarımız mümkün olan en iyi ürünü yapmak için bize rehberlik ettiler.

Howard Lerman: Kurucu ve CEO, Roam

1996’da lisedeyken, insanlara “Anonim Vücut Kokusu Sorunları”ndan (BOPA) olduğumu ve Vücut Kokusu olduğunu anlamalarını sağlamak için işe alındığımı söyleyerek telefon şakası yapardım. Belli ki bir şakaydı ve herkes onu sevdi. Lisedeki sınıf arkadaşım Tom Dixon, anonim e-posta ipuçları göndermenize izin veren bir web sitesi yapmamızı önerdi. Just-A-Tip.com’u icat ettik. 2000 yılında viral oldu ve satıldı. Bu, günlük aktif kullanıcı istatistikleri hakkında ömür boyu süren bir saplantıyı başlattı. Yirmi iki yıl sonra, hala sürekli olarak kullanım istatistikleri raporlarını yeniden yüklüyorum. Teknolojinin içindeyseniz, muhtemelen siz de öylesiniz.

Laura Modi: Kurucu ortak ve CEO, Bobbie

Yıl 2016. Yeni bir anne, bir eczanede, mastitisle savaşırken çığlık atan bir bebeği kucağında, bebeğini beslemek için çaresizce duruyor. Her formül etiketi onu hayal kırıklığına uğratıyor, suçluluk duygusuyla dolu. Daha iyi bir yol olmalı. Bobbie fikri doğdu.

Yıllarca süren araştırma ve sayısız hatadan sonra Bobbie tarifi mükemmelleştirildi. Basit, temiz ve en önemlisi yargılamadan uzak.

Şimdi 1980’lerden bu yana en hızlı büyüyen formül, bir formül kıtlığının üstesinden geliyor ve sohbeti değiştiriyor. En büyük ders, en çok ihtiyaç duyulan kesintinin genellikle günlük ihtiyaçlarımız arasında olduğu ve bebek formülünden daha önemli bir şey olmadığıdır.