Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk yeşil kabak
  • 2 adet yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Sunum için;

  • 1 kase yoğurt
  • Kuru nane
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabakları ince dilimler halinde keselim.
  2. Harcı için uygun bir kaba yumurtaları alıp çırpalım.
  3. Üzerine un, mısır unu, kabartma tozu, sarımsak rendesi ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  4. Ardından azar azar maden suyu ekleyip düzgünce çırpalım.
  5. Fazla cıvık olmaması için denetimli ekleyelim.
  6. Kabağı kaplayacak kalınlıkta ve akmayacak bir harç olmalı.
  7. İnce ince dilimlediğimiz kabakları harcımıza batırarak kızgın yağda kızartalım.
  8. Havlu peçete serili servis tabağımıza alalım.
  9. Kabak kızartmalarımızı yoğurt eşliğinde servis yapalım.Afiyet olsun.
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst