Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek tabağı nohut
  • Bir ölçü et( ceşidi ve ölçüsü siz belirleyebilirsiniz)
  • 3 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Düdüklü tencerenin içine sıvı yağımızı ve doğranmış etimizi koyalım ve kavuralım.
  2. Nohutumuzu ve salçamızı ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Sarımsakları soyalım ve kabın içine biraz tuz ekleyip ezelim, ve tenceremize dökelim.
  4. Akabinde kimyonuda ekleyelim.
  5. Son olarak karıştırıp suyumuzu dökelim.Ağzını kapatalım.
  6. Düdüklü tencerenizden ses gelmeye başlayınca, altını kısıp yaklaşık 30 dk pişirelim.
  7. 30 dk daha sonra altını kapatalım ve servis tabağına alalım.
  8. Yanında pilav ve bulgur pilavı ile ikram ederseniz daha lezzetli olacaktır.
Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun.

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst