Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 250 gram kıyma (yağsız)
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - Nane
 - 2 su bardağı yoğurt
 - Limon 1 tatlı kaşığı
 - Yarım yemek kaşığı salça
 - 1 demet maydanoz
 - Yeteri kadar tuz
 - 2 tane yumurta 1 tanesi köfte için
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 şu bardağı köftelik bulgur
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma maydanoz yumurta biber maydanoz bulgur tuz hepsi güzelce yoğurulup küçük bir biçimde yuvarlanır hazırlanır.
 - Tencerenin içine yoğurt yumurta un hepsi temalıp bir hoş çırpılır üzerine 1 litre kaynar su temalır kaynatılır.
 - Kaynayan suyun içine köfteler bırakılır kaynatılır ve küçük bir tavada tereyağı ve nane açılır kaynayan tencereye dökülür.