Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram kıyma (yağsız)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Nane
- 2 su bardağı yoğurt
- Limon 1 tatlı kaşığı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 demet maydanoz
- Yeteri kadar tuz
- 2 tane yumurta 1 tanesi köfte için
- 1 yemek kaşığı un
- 1 şu bardağı köftelik bulgur
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma maydanoz yumurta biber maydanoz bulgur tuz hepsi güzelce yoğurulup küçük bir biçimde yuvarlanır hazırlanır.
- Tencerenin içine yoğurt yumurta un hepsi temalıp bir hoş çırpılır üzerine 1 litre kaynar su temalır kaynatılır.
- Kaynayan suyun içine köfteler bırakılır kaynatılır ve küçük bir tavada tereyağı ve nane açılır kaynayan tencereye dökülür.