Ekşili Kuru Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 400 g dana eti
 - 500 g kuru bamya ( haşladıktan daha sonra 500g çıktı)
 - 1.5 su bardağı nohut
 - 1 adet soğan
 - 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 iri tane limon tuzu yahut limon
 - Karabiber
 - Tuz
 
- Yeteri kadar sıvı yağ
 - Nane
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bamyaları 10 dakika haşlayalım ve süzelim. Etleri küçük doğrayıp sıvı yağda suyunu salıp geri çekene kadar kavuralım, yavaşça kalın kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın ve 5 bardak sıcak su ek edin.
 - Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber, limon tuzu, bamya ve nohudu ekleyip, kapağı kapalı pişirelim, yaklaşık 20 dakika. Gerekirse su ek edelim.
 - Sıvıyağı ısıtıp naneyi ekleyip bamyanın üzerine gezdirin. Bol limon sıkarak afiyetle tüketebilirsiniz 
	
	
		
		
	
	afiyet olsun
	.