Ekşili; Vanın En Sevilenlerinden Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 adet soğan
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - 1 bağ ıspanak
 - Üzerini geçecek kadar su
 - Tuz, karabiber, pul biber
 - Ekşi pestil (olmasa da olur)
 - 4 adet yumurta
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağda yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
 - Üzerine salçayı ekleyip onu da güzelce kavuruyoruz.
 - Orta uzunlukta doğranmış ıspanakları ek edip bir iki karıştırıyoruz.
 - Ispanaklar da kavrulunca üzerini geçecek kadar su ek ediyoruz.
 - Güzelce piştikten daha sonra baharatları ve pestili ek edip 5-10 dakika daha kaynatıyoruz.
 - En son servis etmeye yakın yemeğimizin içine yumurtaları kırıp öylece kapağını kapatıp pişirmeye devam ediyoruz (yumurtaları mümkün olduğunca birbirinden başka yere kırın ki birbirine fazlaca karışmasın)
 - Yumurtalar piştikten daha sonra her tabağa bir yumurta olacak biçimde servis yapalım. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. 
.