En Sevdiğim Güveçte Bezelye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
En Sevdiğim Güveçte Bezelye Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 kavanoz garnitür
  • 200 gr kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
En Sevdiğim Güveçte Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle soğanımızı küp küp doğrayıp, sıvı yağ ek ettiğimiz tencereye alıp kavuruyoruz.
  2. Soğanlarımızı tam öldürmeden küp küp olan kuşbaşı etlerimizi ek edip pişiriyoruz.
  3. Bir kabın içerisine garnitürü döküp güzelce yıkadıktan daha sonra patateslerimizi de küçük doğrayıp içerisine atıyoruz.
  4. Tencerede yumuşayan etlerimizin üzerine salça ve baharatları ekliyoruz.
  5. Arından garnitürlerimizi de ekleyip düzgünce harmanlıyoruz.
  6. Ve ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Güveç kaplarımıza eşit bir biçimde bölüştürüp üzerine alüminyum folyo sarıyoruz.
  8. Fırın tepsimize sıralayıp yarısına kadar su dolduruyoruz.
  9. 200’ fırında pişiriyoruz.
  10. Pişen güvecimiz servise hazır. Benim sık sık yaptığım ve her seferinde fazlaca beğendiğimiz bi tanım olur kendileri. İftar sofralarınıza yakışacak bu lezzetli tanımımı kesinlikle denemelisiniz ????şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
En Sevdiğim Güveçte Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst