Enfes Ve Pratik Bakla Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Enfes Ve Pratik Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze bakla
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 kol taze sarımsak
  • Pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Haşlamak için

  • Su
Enfes Ve Pratik Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle taze baklanın kılçıkları çıkartılıp doğranır.
  2. Baklanız ne kadar taze olursa o kadar lezzetli olur.
  3. Ardından bakla yıkanıp kaynayan suya bırakılarak biraz yumuşayana kadar haşlanır.
  4. Haşlandıktan daha sonra bakla bir süzgece alınır. Ve öbek öbek çıkarılarak suyu güzelce sıkılıp bir kenara alınır.
  5. Bakla haşlanırken öbür bir tencerede yemeklik doğranan soğan ve sarımsak zeytinyağın da kısık ateşte kavrulur.
  6. Zeytinyağının biraz bol olması bu tanımın püf noktasıdır.
  7. Soğan ve sarımsak kızarmamalı yalnızca biraz ölecek kadar kavrulmalı.
  8. Ardından üzerine göz sonucu pul biber ve tuz ek edilir.
  9. 2 dk kadar daha kavrulduktan daha sonra üzerine haşlanıp suyu sıkılmış bakla ek edilir.
  10. Birkaç tıp karıştırılıp biraz soğanla birlikte kavrulduktan daha sonra altı kapatılıp servis edilir.
  11. Mutlaka baklayı bir de bu biçimde deneyin fazlaca pratik ve mükemmel bir tanım. Şimdiden afiyet olsun.
Enfes Ve Pratik Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst