Etli Arapsaçı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Arapsaçı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg arapsaçı
  • 800 gram dana yahut kuzu kuşbaşı
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı kaynar su (Et için)
  • Arım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Gereğince karabiber
Etli Arapsaçı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle arapsaçlarımızı bir hoş yıkayıp 7-8 cm uzunluğunda doğruyoruz.
  2. Tavamızı/tenceremizi kızdırıyoruz ve etlerimizi kızgın tavamıza/tenceremize atıp kapağını kapatıyoruz, harlı ateşte bırakıyoruz ve suyunu salana kadar karıştırmayıp mühürlemiş oluyoruz.
  3. Suyunu saldığında bir ölçü karıştırıp kısık ateşe alıyoruz. Ortada denetim edip su ölçüsü azaldığında azar azar kaynar suyumuzu ekliyoruz. Etin gramajını dilediğiniz üzere ekleyip çıkarabilirsiniz, tercihinize kalmış.
  4. daha sonrasında soğanlarımızı ince ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
  5. Pişen etlerimize tuz ve karabiber eği yapıp soğanlarımıza ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz. daha sonrasında arapsaçlarımızı ekleyip karıştırıp evvel beş dakika harlı ateşte kavurup kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz.
  6. Arapsaçımız sönmeye başladığında bir taşım karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve ortalama 20-25 dk daha pişiriyoruz ve sunuma hazır hale geliyor. Afiyet olsun
    🙂
Etli Arapsaçı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst