Etli Arapsaçı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg arapsaçı
- 800 gram dana yahut kuzu kuşbaşı
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı kaynar su (Et için)
- Arım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Gereğince karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle arapsaçlarımızı bir hoş yıkayıp 7-8 cm uzunluğunda doğruyoruz.
- Tavamızı/tenceremizi kızdırıyoruz ve etlerimizi kızgın tavamıza/tenceremize atıp kapağını kapatıyoruz, harlı ateşte bırakıyoruz ve suyunu salana kadar karıştırmayıp mühürlemiş oluyoruz.
- Suyunu saldığında bir ölçü karıştırıp kısık ateşe alıyoruz. Ortada denetim edip su ölçüsü azaldığında azar azar kaynar suyumuzu ekliyoruz. Etin gramajını dilediğiniz üzere ekleyip çıkarabilirsiniz, tercihinize kalmış.
- daha sonrasında soğanlarımızı ince ince yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Pişen etlerimize tuz ve karabiber eği yapıp soğanlarımıza ekleyip bir iki dakika daha kavuruyoruz. daha sonrasında arapsaçlarımızı ekleyip karıştırıp evvel beş dakika harlı ateşte kavurup kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz.
- Arapsaçımız sönmeye başladığında bir taşım karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve ortalama 20-25 dk daha pişiriyoruz ve sunuma hazır hale geliyor. Afiyet olsun