Etli Kuru Fasulye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye ( 400 gram )
  • 300-500 gram ister dana ister kuzu kuşbaşı eti
  • 2 soğan ( küp küp doğranmış)
  • 4-5 acı kuru biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 4,5-5 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tuz
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir akşam evvelde kuru fasulyeleri ısladım kullanmadan evvel düzgünce durulayıp süzdüm.
  2. Kuşbaşı etleri geniş bir tencereye ( düdüklü tencere) alın suyunu çekinceye kadar pişirin, akabinde tereyağı ve zeytin yağını ekleyin etler yavaşça renk aldıktan daha sonra küp küp doğranmış soğanları ek edin birlikte kavurun.
  3. Salçasını ekleyin düzgünce karıştırdıktan daha sonra sürdüğünüz kuru fasulyeyi, kaynar suyu, tuzu ve kuru biberleri ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Ben düdüklü tenceresinde pişirdim için kısa müddette servise hazırdı. Nefis bir pilav eşliğinde süper yakışan kuru fasulyemiz. Afiyet olsun????.
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst