Etli Nohut Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı nohut (haşlanacak)
  • Kuşbaşı et
  • Çay bardağında 2 parmak ayçiçek yağı 1 parmak zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı meskende yapılan menemen sos
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle nohutlarımızı yıkıyoruz ve düdüklüde çokça su koyarak haşlıyoruz.
  2. Diğer yanda tenceremize kuşbaşı etlerimizi koyuyoruz ve yağ eklemeden kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz, suyunu çekince doğradığımız kuru soğanımızı ve sıvı yağlarımızı ekleyip kavuruyoruz,.
  3. Ardından domates, biber salçalarımızı ve menemen sosumuzu ekleyip biraz daha kavuruyoruz,.
  4. Bu ortada nohutlarımız haşlanmış olacaktır, düdüklüden alıp suyunu süzüp tenceremize ekliyoruz, baharatlarımızı tuzumuzu ekleyip onları da tatlarının karışması için şu biçimde bir çevirdikten daha sonra üstünü 1 parmak geçecek kadar suyumuzu ekleyin.
  5. Kapağını aralayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. 45 dakika kadar piştikten daha sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet, bal, şifa olsun ????
Not:menemen sosu isteğe bağlı ben yazın yapmıştım kullandım, siz koymayabilirsiniz.

Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst