Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1,5 su bardağı nohut (haşlanacak)
- Kuşbaşı et
- Çay bardağında 2 parmak ayçiçek yağı 1 parmak zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı meskende yapılan menemen sos
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohutlarımızı yıkıyoruz ve düdüklüde çokça su koyarak haşlıyoruz.
- Diğer yanda tenceremize kuşbaşı etlerimizi koyuyoruz ve yağ eklemeden kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz, suyunu çekince doğradığımız kuru soğanımızı ve sıvı yağlarımızı ekleyip kavuruyoruz,.
- Ardından domates, biber salçalarımızı ve menemen sosumuzu ekleyip biraz daha kavuruyoruz,.
- Bu ortada nohutlarımız haşlanmış olacaktır, düdüklüden alıp suyunu süzüp tenceremize ekliyoruz, baharatlarımızı tuzumuzu ekleyip onları da tatlarının karışması için şu biçimde bir çevirdikten daha sonra üstünü 1 parmak geçecek kadar suyumuzu ekleyin.
- Kapağını aralayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. 45 dakika kadar piştikten daha sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet, bal, şifa olsun ????
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı