Etli Pazı Sarması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 2 demet pazı
İç harcı için:

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 1 adet soğan (büyük)
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Etli Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pazıların sapları kesilerek kaynar su içerisinde 3 dk bekletilir. Müddet sonunda çabucak çıkartılıp soğuk suyun içerisine atılarak suyu süzdürülür.
  2. İç harcı için; geniş bir kabın içerisine tüm materyaller konularak karıştırılır.
  3. Pazıların kalın damarlı kısımları el ile yahut bir bardak sayesinde ezilir.
  4. Pazı yaprağının üzerine bir ölçü harç konularak rulo biçiminde sarılır. Tencereye yerleştirilir.
  5. Sosu için; küçük bir sos tenceresine zeytinyağ ve öteki gereçler konularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  6. Kaynadıktan daha sonra ocağın altı kapatılarak tencerenin üzerine gezdirilir.
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir. Tencerenin üzerine bir tabak yerleştirilir.
  8. Tencerenin kapağı kapatılarak denetimli bir biçimde pişirilir. Afiyet olsun????.
Etli Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst