Etli Sultan Kebabı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

İç gereci için;

  • 2 orta uzunluk patlıcan
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 10 adet orta uzunluk mantar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Yufkası için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Un (göz sonucu)
Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi
Etli Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları, patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp derin yağda kızartıyoruz.
  2. Yağdan çıkarınca derin bir tencereye alıyoruz.
  3. Mantarları küp küp doğrayıp evvel kendi suyunda daha sonra 1 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz.
  4. Kızarttığımız öteki sebzelerin içine ekliyoruz.
  5. Soğanları jülyen biçimde doğruyoruz. 1 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz. Sebzelerin içine ekliyoruz.
  6. Ardından 1 çay bardağı bezelyeyi haşlayıp suyunu süzüp sebzelerin içine ekliyoruz. Eti sıcak tavaya direk atıp evvel kendi suyunda kavuruyoruz.
  7. Ardından 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip uygunca kavurduktan daha sonra sebzelerin üzerine ekliyoruz.
  8. Baharatları ve tuzu atıp düzgünce karıştırıyoruz.
  9. Bir kaba suyu koyup içine tuzu atıyoruz.
  10. sonrasındasında unu yemek kaşığı ile yavaş yavaş karıştırarak suya ekliyoruz.
  11. Kek kıvamından daha sıvı bir hamur elde ediyoruz.
  12. Sıcak tavada krep üzere pişiriyoruz.
  13. Pişen krepleri alıp içine harçtan doldurup kapatıyoruz. Kolaylık olsun diye kasenin ortasında doldurma sürecini yapabilirsiniz. Tepsiye diziyoruz.
  14. Ardından bir tavaya beşamel sos için tereyağını koyup eriyince unu ekleyip kavuruyoruz. Kokusu çıktıktan daha sonra sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  15. Kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
  16. Tepsiye dizdiğimiz kreplerin üzerine döküyoruz.
  17. Kaşarı istediğimiz kadar üzerlerine koyup 180 derece fırında fansız ayarda üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak kaşarı donmadan servis ediyoruz.
Etli Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst