Etsiz Ekşili (Van Yemeği) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 deste ıspanak
 - 3 büyük uzunluk soğan
 - 8 adet yumurta
 - Tuz
 - Limon tuzu (pestil de olur)
 - Pul biber
 - Su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yıkanmış olan ıspanaklarımızı doğrayalım (ıspanağın başındaki pembe kısmı ben kullanmadım).
 - Soğanlarımız küp küp doğrayalım.
 - Tencereye yağ koyup kızdıralım akabinde soğanları dökelim üzerine kavuralım rengi pembeleşmeden ıspanakları dökelim üzerine ve beş dakika kadar o biçimde kavuralım.
 - Akabinde salçayı döküp kavuralım ve yavaş yavaş suyu ekleyelim. Su üzerini geçmeyecek kadar olursa daha âlâ olur.
 - Kaynayana kadar ağzını kapatalım.
 - Kaynadıktan daha sonra baharatları ekleyelim.
 - Bir kabın içerine yumurtaları kıralım ve kaynayan yemeğin içine dökelim. Durmadan 1- 2 dakika kadar karıştıralım.
 - Akabinde altını kapatıp kendinde demlenmesini bekleyelim.Yemeğimiz hazırdır afiyet olsun.