Fasulye Kızartması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram tazesinden temizlenmiş fasulye
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3- 4 domates yada 1.5 su bardağı domates konservesi
Fasulye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye suyumuzu alıp kaynatalım kaynayan suya temizlenmiş fasulyeleri alıp 5 dk haşlayalım( hayli haşlamayalım ki ezilmesin)
  2. Süzeğe alıp üzerine soğuk su tutalım.
  3. Kızartma tenceresini ocağa alalım yağımızı kızdıralım.
  4. ondan sonrasında fasulyeleri içine atıp kızartalım.
  5. Ayrı bir tavaya sarımsakları ve 2yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. 1 -2 dk kavuralım.
  6. daha sonra üzerine domatesi ekleyip pişirelim.
  7. En son karabiber ,tuz ve sirkeyi ekleyip az daha pişirip altını kapatalım. Kızartıp servis tabağına aldığımız fasulyenin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Fasulye Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst