Fırında Bamya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilogram taze bamya
- 2 tane domates
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı susam
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Bamyalarımızın doruklarını yuvarlayarak soyalım, yıkayalım. Fazla suyunu süzdürüp derince bir kabın içine alalım.
- Üzerine mısır unu ,susam, zeytinyağı ,karabiber, kırmızı tatlı toz biber, tuz ek edelim uygunca harmanlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz ısıya sağlam fırın kabımıza yayalım. *domateslerimizi yıkayıp dilimleyelim etrafına dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli olarak 30-35 dakika pişirelim.
- Servis tabağına aldığımız bamyamızı sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
- Çok lezzetli bamyamız servise hazır.Kolay gelsin