Fırında Bamya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 kilogram taze bamya
 - 2 tane domates
 - 4 yemek kaşığı mısır unu
 - 3 yemek kaşığı susam
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bamyalarımızın doruklarını yuvarlayarak soyalım, yıkayalım. Fazla suyunu süzdürüp derince bir kabın içine alalım.
 - Üzerine mısır unu ,susam, zeytinyağı ,karabiber, kırmızı tatlı toz biber, tuz ek edelim uygunca harmanlayalım.
 - Yağlı kağıt serdiğimiz ısıya sağlam fırın kabımıza yayalım. *domateslerimizi yıkayıp dilimleyelim etrafına dizelim.
 - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli olarak 30-35 dakika pişirelim.
 - Servis tabağına aldığımız bamyamızı sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
 - Çok lezzetli bamyamız servise hazır.Kolay gelsin
	
	
		
		
	
	afiyet olsun
	sevgiler
	.