Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
Kıymalı sos için️;

  • 150 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber(tercihe bakılırsa)
  • Toz kırmızıbiber,zerdeçal,karabiber,tuz
Beşamel sos için️;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber,tuz
Üzerine️;

  • Kaşar
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharlarımızı birinci biraz haşlayalım.
  2. çabucak sonrasında süzerek fırın kabımıza alalım.
  3. Kıymalı sos için yağımızın içerisine soğan ve biberleri alıp biraz kavuralım.
  4. Kıyma ve baharat ile tuzu ekleyip suyunu çekene kada pişirelim.
  5. Beşamel sos için sütümüzün içerisine unu alıp topak kalmayacak biçimde yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  6. Pişen sosumuza tuz ,tereyağ ve karabiberi ekleyelim(bende bitmişti ekleyemedim).
  7. Haşladığımız karnabaharlarımızın üzerine birinci beşamel sosumuzdan biraz döküp karıştıralım.
  8. çabucak sonrasında kıymalı sosu dökelim.
  9. En son kalan beşamel sosun hepsini dökelim. (isterseniz bu evrede kaşar dökmeden 10 dakika fırına koyup ekstra kızartma süreci yapabilirsiniz lakin ben yapmadım).
  10. Son olarak üzerine kaşarda dökerek fırına 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst