Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane karnabahar
  • Kaşar peyniri
Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, tuzlu kaynar suda haşlayalım.
  2. Karnabaharları borcama alalım.
  3. Beşamel sos için; tereyağını eritelim, unu ekleyip, kokusu çıkana kadar düzgünce karıştıralım.
  4. Sütü ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim dikkat edin topaklanmasın.
  5. Karabiber ve tuz ek edelim.
  6. Karnabaharın üzerine sosu gezdirip, fırına atalım. 20 dakika daha sonra fırından çıkartıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  7. Üzerine toz biber ve karabiber serpip tekrar fırına verelim.
  8. Kasar peyniri eriyip, kızarınca fırından alalım.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst