Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
Beşamel sos için;

  • 2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine;

  • Kaşar peyniri
  • Dereotu (isteğe bağlı)
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları çiçeklerinden ayırıp güzelce yıkayıp tencereye koyalım.
  2. Akabinde havuçları da soyalım ,halka halka doğrayıp tencerenin içine koyup sıcak suyunu da ayarlayıp haşlamaya bırakalım.
  3. Patates çabuk piştiği için öbür sebzeler yumuşayınca ekliyorum.
  4. Hepsi piştiği vakit altını kapatıp süzgeçe alalım.
  5. Çabucak beşamel sosunu yapalım.
  6. Tenceremize tereyağ ve sıvı yağı alalım eriyince içerisine unu koyup kokusu çıkana kadar kestirimi 1-2 dakika kavuralım.
  7. Sütünü ekleyelim devamlı karıştıralım.
  8. Yoğunlaşıp pıt pıt attığı vakit tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatalım.
  9. Borcama aldığımız sebzelerin üzerine sosumuzu ekleyelim karıştıralım.
  10. Ben içine dereotu koydum koymayabilirsiniz.
  11. En son karıştırıp üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini ekleyelim ve 180 derece fırında pişmeye bırakalım üzeri kızarınca servise hazır.
Not: ben bu sebzelerle yaptım lakin yalnızca karnabaharla yapsanız da olur. Yahut eklemek istediğiniz sebzeler de olursa ekleyebilirsiniz büsbütün sizin tercihiniz.

Afiyet olsunn????????.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst